Olay, bugün sabah saatlerinde Atatürk Üniversitesi'ne ait ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alandaki arazide kendiliğinden ilerleyen aracı farkeden bir sürücü aracını durdurarak, yardımcı olmak istedi. Otomobilin yanına giden vatandaş, yaralı bir kişinin olduğunu görünce polis ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, 34 EHF 621 plakalı otomobil içerisinde tabancayla intihara teşebbüs eden genci ağır yaralı olarak Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri yaptıkları incelemede, intihara teşebbüs eden gencin Adem Çakan olduğunu ve otomobilin kiralık olduğunu belirledi. Otomobil içinde inceleme yapan polis, 1 adet tabanca ile bol miktarda fare zehiri buldu.
Çakan'ın Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 2'nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Çakan'ın intihara teşebbüsüyle ilgili polis, araştırma başlattı.
Bu arada Çakan'ın intihar teşebbüsünden önces sosyal medya hesabından 'Dünya, inandığın o yitik cennet değil' yazısını paylaştığı görüldü.