Üniversite Mahallesi İpek Caddesi'nde meydana gelen kazada özel bir yaşlı ve engelli bakım merkezine ait sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 25 S 0179 plakalı servis minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen Pasinler ilçesinden yolcu taşıyan 25 BB 558 plakalı halk otobüsüne çarptı. Zincirleme yaşanan kazada 34 FYH 530, 25 ADE 148 ve 54 RL 749 plakalı otomobiller de hasar gördü. Servis minibüsü ile kazadan etkilenen araçlarda bulunan 23 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar, bölgeye sevkedilen ambulanslarla Erzurum Şehir Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.
Kaza sebebiyle İpek Caddesi'nde ulaşım tek şeritten gerçekleştirildi. Trafik polislerinin incelemesi sonrası kaza yapan araçlar çekici ile kaldırıldıktan sonra caddede ulaşımı normale döndü.
Zincirleme kazada 25 ADE 148 plakalı otomobili hasar gören sürücülerden Mesut Tiryaki, "Kırmızı ışıkta bekliyorduk. İşimize gidiyorduk. Minibüsçü arkadaş geldi, hepimizi param parça etti, gitti. Millet yaralandı, aldı götürdüler. Minibüsün içi ağzına kadar doluydu. Diğer yaralılar da kendi araçlarında olan şahıslar. Kiminin boynu, kiminin burnu, yaralıydı. Minibüsün içindeki insanlar komple yaralandı" dedi.
KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
Üniversite Mahallesi İpek Caddesi'nde 5 aracın karıştığı kaza güvenlik kameralarına an be an yansıdı. Özel bir yaşlı ve engelli bakım merkezine servis minibüsünün kırmızı ışıkta bekleyen halk otobüsüne çarpması ve sonrasında yaşanan zincirleme kaza kamera tarafından kaydedildi.