Olay 26 Nisan Çarşamba saat: 06.00 sıralarında merkez Yakutiye ilçesi Mecidiye Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının karşısındaki boş arazide meydana geldi. İddiaya göre Ümit Altay (33) ile Muhammet Miran Demir (30) arasında alacak verecek meselesi yüzünden telefonda çıkan tartışma karşılıklı küfürleşme ve restleşmeye döndü. Farklı araçlarla sözleştikleri adrese giden ikili kavgaya tutuştu. Ortak arkadaşlarının kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada gelen patlama sesine dönen kalabalık, Muhammet Miran Demir'in yeğeni F.K.'ın(16) dayısının aracından aldığı ruhsatsız pompalı tüfekle tek el ateş ederek Ümit Altay'ı kafasında vurduğunu gördü. Ümit Altay yüzüstü yere düşerken Muhammet Miran Demir, arkadaşları ve yeğeni F.K. olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Ümit Altay'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
SUÇSUZUM, ADALET İSTİYORUM
Geniş çaplı araştırma başlatan polis, dayı Muhammet Miran Demir'i yakalayarak gözaltına aldı. Tanık beyanları ve yapılan incelemelerde cinayeti işlediği tespit edilen F.K. ise 2 gün sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen F.K., adliye çıkışıda 'Suçum yok, adalet istiyorum.' dedi. F.K.'nın babaannesinin de aralarında bulunduğu akrabaları kameralara çocuklarının suçsuz olduğunu, dayıları tarafından suça sürüklendiğini iddia etti.
DAHA AĞZI SÜT KOKUYOR
Olay günü saat 04.00’te dayıları Muhammet ve Binali Demir’in, yeğeni F.K.’yı evden aldıklarını ileri süren amca Suat Koç: “Yeğenimin dayıları ve 5-6 arkadaşı bunu olay günü alıp götürüyorlar. Muhammet Demir’in bunlardan bir alacak vereceği mi var neyi varsa artık, yeğenimi de götürüyorlar. Birbirlerine hakaretler ediyorlar. Sonra yeğenime mi sıktırıyorlar, onlar mı sıkıyor her şeyi yeğenimin üstüne atıyorlar. Yaşı küçük olduğu için yeğenimin üstüne atıyorlar suçu, yeğenimin az ceza alması için bunlar azmettirmiş. Benim tek isteğim adalet yerini bulsun. 16 Yaşındaki çocuğun 33 yaşındaki büyüğüyle ne işi olabilir? Silahı eline verin tetik çekemez, daha ağzı süt kokuyor bu çocuğun.ö Dedi.
DAYI YEĞEN TUTUKLANDI, ÜMİT ALTAY TOPRAĞA VERİLDİ
Muhammet Miran Demir ve yeğeni F.K. kasten öldürme suçundan tutuklanırken olayda hayatını kaybeden Ümit Altay ise Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından yeni asri mezarlıkta toprağa verildi.