Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yasadışı tütün mamulü ticaretinin önlenmesine ve suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör/organize suç örgütlerine aktarımının engellenmesine ve yasadışı ticarete konu ürünlere el konulmasına yönelik ülke genelinde 13.08.2018 Pazartesi günü eş zamanlı olarak DUMAN-5 koduyla İlimizde gerçekleştirilen operasyonda;

İlimiz merkezinde faaliyet gösteren 5 işyerinde arama yapılmış, 3 işyerinden piyasa değeri 7.767,00 TL. olan toplam 863 paket kaçak sigara ele geçirilmiş olup konu ile ilgili 3 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca; 13-14.08.2018 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince İl genelinde faaliyet yürütmekte olan Kargo Toplama Merkezlerinde bulunan gönderilere yönelik yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen gönderilen Adli Makamların talimatları doğrultusunda aranarak piyasa değeri 51.300,00 TL olan toplam 5700 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, konu ile ilgili olarak şüpheli şahısların yakalama çalışmaları devam etmektedir.