Olay, 21 Nisan saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yakutiye ilçesinin Şükrü Paşa semtindeki 6 katlı bir apartmanın terasında Figen- Recep Alpsoy'un kızları Azra, annesinin kardeşini uyuttuğu sırada bisiklet sürmeye başladı. Bir süre sonra terastan aşağı bakan küçük Azra, dengesini kaybetti. Azra düşerken duvara tutundu. Olayı gören karşı apartmandaki bir kadın çığlıklar atarak sokaktan geçenlerin çocuğa yardım etmesini istedi. Bu sırada otomobili ile iş yerine gelen evli ve 3 çocuk babası Ahmet Ceylan, çocuğun düşebileceği yere doğru koşup ellerini açarak beklemeye başladı. Azra, bir süre sonra gücü tükenince ellerini bırakmak zorunda kaldı. Azra Alpsoy, Ahmet Ceylan'ın kollarının arasından geçti. Ceylan, küçük Azra'nın hızını yavaşlatmak için bacağını uzattı. Azra Alpsoy, Ceylan'ın bacağına çarpıp düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Azra Alpsoy, çağırılan ambulansla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Belinde ve ayağında kırık, başında ise ödem oluşan Azra Alpsoy, Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı. Ahmet Çelebi'nin ise sağ ayağındaki çapraz bağlarda kopma olduğu belirlendi.
Kızının yoğun bakım servisinden çıkarılıp normal servise alınmasına çok sevindiklerini ve kendileri için bayramın yeni başladığını belirten baba Recep Alpsoy şunları söyledi:
"Çok mutluyuz, tarif edilemez duygular içerisindeyiz. Bayram yeni bitmişti ama bizim bayramımız yeni başlıyor. Kızımın kurtarıcısı Ahmet'imi unutmadık. Çocuğum şu an çocuğumuz yanımızdaysa evvel Allah'ın sonra da Ahmet'imin sayesindedir. Azra benim ilk çocuğum, babalık duygusunu ilk onda tattım. Gözlerini açtıktan sonra bugün burada o duyguları yeniden yaşıyorum. Arayan, soran, dualarını eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun. Rabbim bir daha göstermesin çok zor bir şeydi. Allah'ım kimseyi çocuğuyla sınamasın. Kızım Enis Batur hayranı. Sabah akşam kalkıyoruz Enes Batur, Enes Batur...Ben bu yaşıma geldim Enes Batur'u tanımam ama kızımın iki yaşından bu zamana evimizde hep onun ismi geçiyor. Uyandığında da ilk söylediği Enes Batur ismi oldu. Kolay bir durum değil, çocuğumuzu bu travmadan kurtarmak için psikolojik bir savaşın içine gireceğiz."
Dün yoğun bakım servisinden çıkarılarak aynı hastanenin pediatri servisinde tedavisi süren Azra Alpsoy ailesini sevince boğdu. Onu aşağıda tutmaya çalışırken sakatlanan Ahmet Ceylan'da küçük kızı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Küçük kız Ceylan'a teşekkür etti. Ahmet Ceylan, Azra'nın yoğun bakım servisinden çıkarılmasına ailesi kadar çok sevindiğini söyledi.