Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak amacıyla BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi çerçevesinde TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik operasyonda yüzlerce hedef tam isabetle vurularak 557 terörist etkisiz hale getirildi.

Kahraman Mehmetçik, Özgür Suriye Ordusu birlikleriyle sınırda destan yazarken, anne babalar da evlatlarını askere göndermenin gururunu yaşıyor.  Karbeyaz Medya ekibinin de tanıklık ettiği Erzurum’da ki asker uğurlaması, düğün havasında geçti.

Asker adayının evinin önünde başlayan davullu - zurnalı eğlence, Hava limanında da hız kesmeden  devam etti. Ay yıldızlı Şanlı bayrağımızı bedenine saran asker adayı arkadaşları ve yakınlarıyla,  halaylar çekip oynadı.

Arkadaşları, kışla yolcusunu “En büyük asker, bizim asker” sloganlarıyla havaya atıp tuttu.

Veda anı geldiğinde, asker adayıyla kucaklaşan yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Duygularını aldığımız asker adayı Muhammet Enes Karabayır; “Çok mutluyum Allah hepimizin yardımcısı olsun.” Dedi

Gözyaşlarıyla sorularımızı yanıtlayan asker annesi Esin Karabayır; “Evladımı askere gönderdiğim için çok mutluyum, Allah’a emanet olsunlar” ifadelerini kullandı.

Oğlunu peygamber ocağına uğurladığı için gururun Belki de en büyüğünü yaşayan,  baba Şükret Karabayır ise duygularını; “Çok mutlu bir günümüz, inşallah hayırlısıyla gider, gelir.” Sözleriyle özetledi.