Forum Erzurum alışveriş merkezinde gerçekleştirilen programda, Şehitler ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro yurdun farklı yörelerine ait eserleri seslendirdi. Müzik öğretmeni Hakan Karakaş’ın 7 ay gibi bir sürede öğrencilere enstrüman ve şan dersleri vererek koro şefliğini üstlendiği etkinliğe öğrenci velileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şehitler ortaokulu müdürü Yusuf Celal Emek’in de teşvik ve destekleriyle bu programı gerçekleştirdiklerini belirten müzik öğretmeni Hakan Karakaş; “7 aylık bir çalışmanın meyvesi olan konserimize katılımlarıyla bizleri mutlu eden ailelerimiz ve vatandaşlarımıza şahsım ve öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum.  Hem okulumuzun ismini Şehitler’den alması hem de Çanakkale zaferinin yıldönümü olması hasebiyle böyle bir program tertip ettik. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve becerilerini geliştirebilmek amacıyla onları müziğe yönlendirdik. Bizim özverimiz çocuklarımızın gayretiyle bunu başardığımıza inanıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda organize edeceğimiz programlarda öğrencilerimizin çok daha profesyonel işler çıkaracağına inancım tamdır.” Dedi.

Konserde seslendirilen hareketli eserlerde izleyiciler tempo tutarken, Merhum Aşık Mehmet Gülhani’ye ait şiirin okunması gözyaşlarıyla dinlendi.     

Geçtiğimiz hafta çoğunluğu maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarından oluşan,  Necmettin Erbakan Fen lisesi öğrencilerinin Palerium Avm’de gerçekleştirdiği konsere iştirak eden Milli Eğitim yetkililerinin, aynı hassasiyeti  Şehitler ortaokulu öğrencilerinin kıt imkanlarla oldukça iyi performans sergiledikleri etkinliğe göstermemesi akıllara sınıf ayrımı mı yapılıyor? sorusunu getirdi.