Açılış konuşmasını yapan il sağlık müdürü Dr. Gürsel BEDİR ilimizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerinde çok önemli rol oynadığını söyleyerek; tüm mesai arkadaşlarına gösterdikleri fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 112 çalışanlarının, hastane çalışanlarının ve birinci basamak sağlık hizmetleri çalışanlarının kendi alanlarında verdikleri hizmetlerde vatandaşlarımızla direkt temasta olduklarından, sundukları tıbbi hizmetin yanında iletişimlerinin de çok önemli olduğunu söyledi.  Aşılama, kanser ve diğer taramaların önemine ayrı ayrı değinerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gösterilecek başarının vatandaşlarımızın kronik hastalık yüklerini azaltmada ve hayat kalitesini yüksek tutmada en önemli basamaklardan biri olduğunu ifade etti.

                Çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına tekrar teşekkür ederek sözlerini Bitiren İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel BEDİR’den sonra SBÜ. Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Dr. Ömer KARAŞAHİN tarafından konu ile alakalı sunum yapıldı.

Enfeksiyon kontrol komitesi başkanı da olan Uz. Dr. Ömer KARAŞAHİN sunumda ülkemizde yeni koronavirüsten etkilenmiş bir vakanın olmadığını ifade ettikten sonra Sağlık Müdürlüğünün Bakanlık tarafından hazırlanan rehber doğrultusunda çalışmalarına başladığını açıkladı.  Güncel yayınlarla konuyu aktardı. Tüm enfeksiyonlarda olduğu gibi bu yeni koronavirüsten korunmak için en önemli yolun kişilerin ve sağlık çalışanlarının uygun korunma önlemlerini almasının olduğunu belirtti. Korunma önlemlerinin başında kişilerin ellerini sık sık yıkamasının, öksürürken/hapşırırken kol içine hapşırıp/öksürmesinin ve hasta olan kişilerle temasın kısıtlanmasının geldiği, bunun da aslında tüm solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için gerekli önlemler olduğu açıkladı. Koronavirüs de dahil olmak üzere tüm enfeksiyon hastalıklara karşı hazırlıklıyız dedi. Soru cevap oturumu sonrasında toplantı sona erdi.