TRT1’in Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ekranlara getirdiği; “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”, özgün formatıyla Ramazan ayı boyunca yayınlanacak olan programı büyük ilgi görüyor. Her bölümde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, daha sonra hafta finalinde yarışıyor.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ'NDE

Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar "KADİR GECESİ” yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar. Yarışmacılar hafta finallerine ve büyük finale Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanacak. Programın Sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise 80’ler dizisinin sevilen oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor. Jüri koltuğunda Dr. Mehmet Ali Sarı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Halil Necipoğlu (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi) ve Osman Egin (DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü) otururken, hafta finallerinde program baş danışmanı Hafız Osman Şahin (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) de konuk jüri olarak bulunuyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Ramazan ayı boyunca seyircisine tilavet ziyafeti yaşatacak olan Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması aynı zamanda yarışmacılarına bol miktarda ödüller dağıtacak. Tüm katılımcılara 1 tam altın; gün birincilerine 3 tam altın; hafta birincilerine 5 tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın 3.’süne 10 tam altın, 2.’sine 20 tam altın ve 1.’sine ise 50 tam altın ödül verilecek.

GÜNÜN BİRİNCİSİ DADAŞ HAFIZ OLDU

Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının 10 Haziran Cumartesi akşamı yayınlanan bölünümde 5 yarışmacı arasından birinci seçilen 16 yaşındaki Hafız Ebubekir Kaçan Dadaşlar için gurur vesilesi oldu.  Erzurum Aşkale Dereköy doğumlu hafız Ebubekir Kaçan Hafızlık eğitimini Kuran'ı Kerim yarışmasında derece elde eden Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan'dan aldı. 2 yıl önce eğitimini tamamlayarak hafızlık ünvanına kavuşan Ebubekir Kaçan 13 Haziran Salı günü haftanın finalinde yarışacak. Seyirci ve jüriden en çok alkış ve puanı alan Hafız Ebubekir Kaçan  Erzurum Yakutiye İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi. Erzurum Valiliği Basın Müdürlüğü çalışanlarından Ahmet Polat'ın yeğeni olan Genç hafızımıza Salı günü yarışacağı Hafta finalinde Karbeyaz Medya ailesi olarak başarılar diliyoruz.