Kısa adı Hak-sen olan Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Erurum İl Temsilcisi Habibe Gündoğdu 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"

Geçmişten günümüze kadar, kadın haklarının genişletilmesi ve kadınlarla ilgili önemli kazanımların olması her daim önemli olmuş ve bu doğrultuda hareket edilmiştir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında ‘‘Emekçi Kadınlar Günü ’’olarak kutlanmaya başlanmış olup, daha sonraki yıllarda da kutlamaların devam etmesi kadınların toplumdaki yerinin daha da benimsenmesine yardımcı olmuştur.

 Kadın haklarının gelişimine baktığımızda, 1990’lardan sonra kadın hareketinin kurumsal bir şekil alarak gelişme ve ilerleme yolunda büyük adımlar atmıştır. Dünya Kadınlar Günü, kadınlar açısından, dünya genelinde önemli gelişmeler elde etmiş olsa da kadınlarla ilgili sorunlar tam anlamıyla maalesef çözülememiştir. Bu noktada bir sivil toplum kuruluşu olan Hak-Sen Konfederasyonu gibi geçmişte de var olan sivil toplum kuruluşları, kadının eğitim, çalışma hayatı, kadına şiddet, siyaset, insan hakları ve kadın erkek eşitliği gibi kadınların en çok hak ihlaline uğradığı alanlar üzerine yoğunlaşarak kadınların ihtiyaçlarını belirleme ve ihtiyaçları karşılama aşamasında kadının hayatında önemli yere sahip olmuş olup, bir STK kuruluşu olarak her daim olarak kadınların bu yöndeki çalışmalara daha da genişletilerek devam etmekteyiz.

Hak- Sen Konfederasyonu olarak kadınlarımıza yönelik projelerimiz Erzurum ilinde de devam etmektedir. Projemiz kapsamında yine en önemli konularımızdan biri olan eğitim, kadın sağlığı, aile içi danışmalık, ekonomik olarak kadına mesleki beceriler kazandırarak kadına ekonomik özgürlük sağlamak, kadının evde iş yerindeki rolleri ve bu rollerle nasıl başa çıkılır, psikolojik şiddet nedir ?, mor çatı nedir?, neden ihtiyaç duyulur gibi konular yer almaktadır.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Annemiz, eşimiz, arkadaşımız, dostumuz kızımız olarak kadınlar hayatımızda büyük bir öneme ve yere sahiptir. Haklarından hiçbir zaman vazgeçmeyen, daima kendine inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınlarımızın günü olan bu günde siz de hayatınızdaki güçlü kadınların değerini bilin. Bu tutumu sadece Kadınlar Günü’nde değil, her zaman yapın. Çünkü yaşamın her alanında var olan kadınlar bir toplumun geleceğini belirlemede çok önemli bir role sahiptir. Değerli kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.