Erzurum'da yaşayan Regaib Alan (37), çocukken dedesi Hacı Arif Kurt'a ait bakkal dükkanında yediği gofretleri üretmek için proje hazırladı. Teyze kızları 2 çocuk annesi Sema Öztürkoğlu (45) ve emekli ana okulu müdürü 1 çocuk annesi Semra Kaşıkçı'nın (50) da destek verdiği Alan, önce araştırmalar yaptı. Daha sonra Konya, Kayseri ve Karaman'daki gofret fabrikalarını gezen kuzenler, üretecekleri gofret çeşitleri konusunda bir süre ar-ge yaptı. Klasik, kahve ve kakaolu gofret üretmeye karar veren kuzenler, KOSGEB'den aldıkları destekle merkez Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa semtinde 'Dedem ve Ben' ismini verdikleri imalat haneyi açtı. 8 kişiye de istihdam sağlayan 3 kuzen, günlük ürettikleri 400 kilogram gofreti Erzurum'daki bakkallar başta olmak üzere market, manav ve okul kantinlerine vermeye başladı.

GOFRETLERİN SIRRI BENDE

İmalathaneyi kurmadan önce üretecekleri gofretlerle ilgili ar-ge çalışması yaptığını belirten Sema Öztürkoğlu, "Öncelikli amacımız çocukluğumuzda yediğimiz klasik gofreti üretmekti. Bu konuda çalışırken bende saklı olan formül geliştirdim. Klasik, kakaolu ve kahveli gofret yiyenler tarafından çok beğenildi. Özellikle çocuklar tamamen el emeği olan gofretleri çok beğendi. İmalathanede ürettiğimiz gofretlerin krema ve çıtır formülü bende saklı. Bunun için 1 yıla yakın ar-ge yaptım. Şimde kuzenler olarak yeni hedefimiz tarçınlı ve portakallı gofret üretmek. Bunun için araştırma yapıyoruz" dedi.

DEDEMİN BAKKAL DÜKKANI MİS GİBİ GOFRET KOKARDI

Çocukken dedesi Hasan Alan'a ait bakkal dükkanında bol bol gofret yediğini söyleyen Regaib Alan, "Bakkal mis gibi gofret kokardı. Günümüzde fabrikasyon olarak üretilen gofretler aynı tat ve kokuyu vermiyor. 20 yıla yakın gıda sektüründe satış pazarlama tecrübem olduğu için çocuklukta yediğimiz gofreti üretmek istiyorumdum. Kuzenlerimle birlikte bu hayalin peşine düştük ve gerçekleştirdik. Kuzenlerimle birlikte Konya, Kayseri ve Karaman'daki fabrikaları gezdik. İnceleme sonra imalathaneyi kurmak için KOSGEB desteğinden faydalanarak makinalarımızı alarak çalışmaya başladık. 3 aydan beri üretim yapıyoruz. 8 kişiyi istihdam ettiğimiz imalathanede günlük üretilen 400 kilogram gofreti başta bakkallar olmak üzere zincir marketler, manavlar, büfeler ve okul kantinlerine veriyoruz. Bizim ilk yıldaki hedefimiz Erzurum ve ilçelerine satış yapmaktı. Bunun yanında Türkiye'nin dört bir yanına online satış yapıyoruz" diye konuştu.