Katılımın düşük olduğu basın açıklamasında Platform Başkanı A.Mustafa Güvenli şu görüşlere yer verdi:

“Hain, alçak ve kalleş teröristler tarafından Kayseri’de askerlerimize yapılan terör saldırısı ile bir kez daha yüreklerimiz yandı. Milletimiz terör saldırılarının gerçek amacının farkındadır. Terör örgütü ve destekçileri menfur amaçlarını gerçekleştirmek için toplumsal istikrarımızı bozmak, kaynaklarımızı heba etmek ve bizleri kardeş kavgasına sürüklemek istemektedirler. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu ülke hepimizin. Geleceğimiz için tek yürek, tek yumruk olmak zorundayız.Şunu tüm dünya bilmelidir ki; tarih nasıl şehitlerimizi unutmayacaksa, terörden beslenenleri tepki göstermeyenleri de asla unutmayacak, hain olarak not edecektir. Batı ve onun yerli uşakları ülkemizi kan gölüne çevirme gayretindeki zalimlerin yakın bir gelecekte nasıl yenildiklerini görecekler.

Biçtikleri uşak rolünü oynamayı reddeden Türkiye, emperyalist küresel güçleri rahatsız etmektedir. Bu nedenle taşeronları FETÖ, DAEŞ, DHKP-C ve bu son saldırıyı yapan PKK gibi içimizdeki hainleri ile bize ders vermeye, bizleri tekrar eski Türkiye’ye döndürmeye, dahası ülkemizi Suriye, Irak gibi parçalamaya çalıştıklarının farkındayız. Endişe etmeden biliyoruz ki, ülkenin dağları ve ovaları terörden kalıcı bir şekilde temizlenecektir. Şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor içimiz acıyor. Bu acılardan devşirdiğimiz tecrübe; daha çok kenetlenmek, daha dik durmak ve güvenlik güçlerimizin yanında olmaktır."

 

MİLLİ SEFERBERLİĞE TAM DESTEK

ESTP Başkanı Güvenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Seferberlik sürecine tam destek verdiklerini belirterek, "Hainler, alçaklar bilmelidir ki başaramayacaklar. Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Seferberliğe katılıyor ve destekliyoruz. Kendini bu milletin evladı olarak hisseden herkes bu kalleş ve hainlerin elini kırmak için görev beklemektedir. İstiklali ve istikbali kendi ellerinde olan bu milleti diz çöktüremeyeceksiniz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları, babaları ile gurur duyuyor, acılarını paylaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da, son olarakta Kayseri'deki mel'un saldırıda şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."  diye konuştu.