Yaptığı baraj, gölet ve sulama kanaları yanı sıra özellikle ilçe merkezlerinden geçen derelerin ıslahını da başarılı bir şekilde elden geçiren DSİ, vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor.

İlçe belediyelerinin de yapılan hizmetlere destek olması ve ıslah edilen derelerin çevresinde sosyal tesisler oluşturması, birbirinden güzel manzaraların ortaya çıkmasını sağlıyor.

Tortum ilçesi ile başlanan dere ıslahı ve peyzaj çalışmalarını İspir, Oltu ve Uzundere ilçeleri ile devam ettiren DSİ 8. Bölge müdürlüğü, şimdi de Pasinler içerisinden geçen derenin ıslah çalışmaları ile devam ettirmekte.

Pasinler ilçe belediyesinin de sunduğu destekler ile de hızlı bir şekilde ilerleyen ıslah çalışması, şimdiden ilçenin çehresini değiştirecek bir hale gelmeye başladı.

Konu ile ilgili Pasinler ilçe vatandaşları, ilçe merkezi içerisinden geçen dere yataklarında önceki dönemlerde oluşan kirliklerden rahatsız olduklarını dile getirdi.

Yapılan ıslahın ardında dere yataklarının eski kirli görüntülerin ortadan kalktığını ve ilçeye ayrı bir güzelliğin kazandırıldığını dile getirdiler.

Bu hizmeti kendilerine sunan DSİ 8. Bölge müdürlüğüne ve çalışmalar esnasında gerekli desteği sunan İlçe Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'na teşekkürlerini dile getiren vatandaşların bir de isteği oldu.

İlçe sakinleri ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu hizmetin peyzaj anlamında da tam olarak bitirilebilmesi için dere çevresinde park alanlarının oluşturulmasını da talep ettiler.