Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Sekmen, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı ile birlikte Saim Kaya Başkanlığı’ndaki Erzurum Kızıl Elma Gençliği isimli sivil toplum kuruluşu üyesi gençlerle bir araya geldi.

Buluşmada yeniden başkanlığa seçilmesi halinde yarım kalan projeri tamamlamasının yanı sıra yeni ve önemli projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.

ÇAYKARA’YA 20 METRE GENİŞLİĞİNDE CADDE…  

Çaykara caddesi Atatürk evi civarında 12 metresi yol toplamda 20metre genişliğinde cadde yapacaklarını belirten Başkan Sekmen, sebebini ise bir yangın olsa itfaiye aracının gidebileceği bir yolun bulunmaması olarak açıkladı.

HARP MÜZESİ YAPILACAK

Çaykara’nın arka tarafında bulunan askeriye içerisinde yer alan tarihi bina için görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Sekmen, anlaşabilirlerse orayı da Harp Müzesi haline getireceklerini ifade etti.

PALANDÖKEN DAĞI VE ŞEHİR MERKEZİNE TELEFERİK SİSTEMİ…

Palandöken dağında Küre Kafe’den sonrasına teleferik koyarak ejderin tepesine çıkılabileceğini orada da sosyal tesisler bulunacağını dile getiren Başkan Sekmen, ayrıca başarabilirseler şehirden de dağa gidecek bir teleferik sistemi yapma niyetlerinin olduğunu söyledi.

YENİ HAYVAN SATIŞ YERİ MAYIS – HAZİRAN GİBİ AÇILIYOR

Kombina  altında bulunan hayvan satış yerinin, Ilıca’yı geçtikten sonra Laz Komu adı verilen bölgeye taşıyacaklarını, orada 1500 hayvanın bağlanacağı bir alan oluşturduklarını, lokantadan, camiye, hayvancılık yapanların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler inşa ettiklerini ifade eden Mehmet Sekmen,  projenin %90 oranında tamamlandığını Mayıs ya da Haziran ayında hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

CENAZE HİZMETLERİ EKSİKSİZ SÜRDÜRÜLECEK

Göreve geldiğinde Asri mezarlıkta 1500 TL’ye Abdurrahmangazi Mezarlığı’nda ise 900 TL’ye kabir yerlerinin satıldığını hatırlatan Sekmen; “İnsanların kederi varken, para söz konusu olmamalı diyerek Kefeninden merteğine, yıkama hizmetinden mezar yerine, cenaze aracından imamına her şeyden vatandaşımızı ücretsiz yararlandırdık ve bu hizmetlerimiz devam edecek.” Dedi.

RAYLI SİSTEM PROJESİ TAMAM…  

Erzurum için bir raylı sistem projesi hazırladıklarını söyleyen Başkan Sekmen, Karskapı’dan kalkacak olan araç, Ulucami önünden Havuzbaşına, Üniversite içerisini dolaşarak  Bölge Eğitim Hastanesine uğrayacak. Alparslan Türkeş Bulvarı üzeri Recep Tayyip Erdoğan parkı içerisinden geçerek Forum AVM önüne oradan da Yunusemre, Sultan Alparslan daha sonra Gavurboğan’dan aşağıya ineceğini ifade ederek raylı sistemin güzergahını paylaştı.

ACİL OLARAK 10 TANE FABRİKA YAPILACAK

Erzurum’un en büyük problemlerinden birisinin istihdam olduğuna dikkat çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu sorunun da önüne geçebilmek için acil olarak 10 tane fabrika yapacaklarını bu fabrikaların LC Waikiki, D’s Damat gibi markalara üretim yapacağını sözlerine ekledi.

ERZURUMSPOR’A ARA TRANSFERLER YAPIYORUZ

Göreve geldiğinde 3 ligde oynayan B.B Erzurumspor kulübünü süperlige taşımayı başardıklarını dile getiren Başkan Sekmen, yeni yönetimin hemen işe koyulduğunu yapacakları ara transferlerle takımı daha da güçlendireceklerini söyledi.

SEKMEN VE KAYA HEDİYELEŞTİ

Programın sonunda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Kızıl Elma Gençliği Başkanı Saim Kaya günün anısına birbirlerine plaket ve hediyeler takdim etti.