Erzurum'un tanınmış ve çok sevilen simalarından aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in siyasi danışmanlığı görevini yürüten Yusuf Koç babasını kaybetti. Erzurum halkı 'Kerti' lakabıyla bilinen Yusuf Koç'u 7'den 70'e herkese verdiği değer ve gösterdiği vefayla tanıyor. Bir cenaze tabutuna omuz verirken, hasta ziyaretinde bulunurken, bir düğün merasimindeyken, ya da Vatan, millet, bayrak, din ve Erzurum söz konusu olduğunda şehri ilgilendiren konularda hep ön saflarda Yusuf Koç'u görmeniz kuvvetle muhtemeldir. Koç Erzurum'a, Erzurumlu'ya verdiği değerin, gösterdiği vefanın yansımasını geçtiğimiz gün ebediyete intikal eden babası Necat Koç'un cenaze töreninde gördü.

Akciğer yetmezliği nedeniyle geçtiğimiz gün yaşama veda eden Necat Koç 76 yaşındaydı. Necat Koç'u tanıyanlar oğlu Yusuf'un vefa özelliğini babasından aldığını dile getirdi. Merhum Necat Koç'un Lalapaşa camii'nde kılınan cenaze namazına siyasiler, bürokratlar, işadamları ve binlerce vatandaş katıldı. 

Yusuf Koç babasının vefat haberini çevresine sosyal medya hesaplarından yaptığı duygusal paylaşımla duyurdu. Koç şu satırları paylaştı;

"İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN” GECENİN EN ZİFİRİ KARANLIĞINDA,CUMA AKŞAMI YETİM KALMAK RABBİMİN BUYURDUĞU GİBİ HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR(Amenna) SÜLALEMİZİN KOCA ÇINARI KOLUM KANADIN SIĞINACAK DALIM CAN BABAM HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR... TÜM EŞ DOST VE TANIDIKLARDAN HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ VE RUHUN-A EL FATİHA OKUMALARINI CANI GÖNÜLDEN NİYAZ EDERİM...  MERHUM BABAMIZIN CENAZESİ CUMARTESİ ÖĞLEN NAMAZINA MÜTEAKİP NARMANLI CAMİSİNDEN KALDIRILACAKTIR..."