Belediye Veteriner Hekimleri ilçeye bağlı 44 mahalleyi tek tek gezerek sokağa çıkma sürecinde can dostu sokak hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı. Sadece yiyecek bırakmakla yetinmeyen Yakutiye Belediyesi veteriner ekipleri hayvanları muayene ederek sağlık durumlarını da kontrol altına aldı.

CAN DOSTLARIMIZIN HEM MAMA İHTİYACINI HEM DE TEDAVİLERİNİ YAPTIK

Yakutiye Belediyesi Veteriner Hekimi Baran Kaya” Tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi dolayısı ile hükümetimiz  dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan etti. Bu süreçte Belediye Başkanımız Dr. Mahmut Uçar Bey, bizi görevlendirerek sokak hayvanlarımızın hem beslenmesini hem de ihtiyacı olan hayvanların tedavi protokolü uygulamasını bizden istedi. Bu nedenle bayram süresinde Yakutiye Belediyesi’ne bağlı mahalleleri dolaşarak ulaşabildiğimiz bütün sokak hayvanlarının hem mama ihtiyaçlarını giderdik hem de tedavilerini yaptık. Ben bir veteriner hekim olarak hayvan severliğinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. MahmutUçar’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

SOKAK HAYVANLARIMIZ İÇİN DAHA DA DUYARLI OLMA VAKTİDİR

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar yaptığı açıklamada “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinden hiç şüphesiz sokak hayvanlarımızda olumsuz etkilendi. Bu süreçte yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlarımız için biz de ekiplerimizce bir yandan can dostlarımızın mama ihtiyacını karşılamaya çalışırken diğer yandan da muayene ederek sağlık durumlarını kontrol altına almaya çalıştık. İnşallah gücümüz yettiğince sadece bu süreçte değil her zaman sokak hayvanlarmızın ihtiyaçlarını gideceğiz.”şeklinde konuştu.