Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, 'şehirlerle aynı imkanlara sahip olmalılar' diyerek bağlı köy/mahallelerde başlattığı çalışmalar sürüyor. Ali Korkut, 36 köy/mahalleden 26'sında köy içi asfalt çalışmasının yanı sıra, köy odası, tuvalet, okul ve camilerle ilgili bakım onarım ve tamir işlerinin yapıldığını hatırlattı. Korkut, "Köylerimizin batıda olduğu gibi modern, temiz, bakımlı ve konforunun yüksek olmasını arzuluyoruz. Bu amaçla köylerimizini asfaltlayarak tozdan, çamurdan kurtarıyoruz. Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmıyor elbette. Köylerimizin ne ihtiyacı varsa, yerine getirmeye çalışıyoruz. Köy odaları, köy ortak kullanımının olduğu tuvalet, okul, cami gibi alanlarda yeniden yapım, tamir, bakım ve onarım işlerini de gerçekleştiriyoruz" dedi.

Asfalt ekiplerinin köye girişi ile köy sakinlerinde heyecan başladı. Özellikle kadınların memnuniyetine yol açan asfalt çalışması, toz ve çamurun ortadan kalkmasıyla kirlenmeyi de azaltıyor. Köy muhtarı Yakup Uçar, gelen asfaltın köy halkı için adeta bayram olduğunu belirtiyor. Muhtar Yakup Uçar, "Köy yerinde toz ve çamur çok olur, çamurda ortalık birbirine girir. Asfal çalışmasını izliyorum, belediye ekipleri asfalttan önce sıkılaştırma çalışması yapıyor, ayrı bir kat atılıyor. Sonra üzerine asfalt atıyorlar. YAni bundan sonra birçok sorunumuz arkada kalacak. Köy ortak alanlarında da Ali Korkut Başkanımızın ciddi katkısı var. Tuvalet, köy odası gibi her alana sağ olsun el atıyor. Asfalt güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

Başkan ALi Korkut, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ile birlikte Soğukçermik'te başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Bu arada belediye başkanının köye geldiğini duyan Hatice isimli köylü kadın, evinin önüne asfalt istemek için Ali Korkut'a ricada bulundu. Hatice abla, belediye başkanına seslenerek "Başkanım sene bişey söyleyeyim" diyerek Korkut'u evinin önüne davet etti, "Ölmüşlerin hayrına, Allah rızası için evimin önüne asfalt dök, evin önü çukurda kaldığı için yağmurda, kar eridiğinde çamur lığ oluyor, girip çıkmamız imkansızlaşıyor" diye talebini iletti. Ali Korkut, ekiplere talimat vererek Hatice ablanın talebini yerine getirdi.