Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Şehit aileleri ve yakınları ile çevre illerden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk bayraklı çeşmeye Şehit Paşa Özen (Güvenlik Korucusu), Şehit Nihat Işık (Güvenlik Korucusu), Şehit Yakup Sürücü (Özel Hareket Polisi ), Şehit Burak Karakoç (Tankçı Uzman Çavuş), Şehit Ömer Halisdemir (Özel Kuvvetler Başçavuş) ve Şehit Fethi Sekin (Trafik Polisi) adı verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim okundu, ardından da dua edildi.

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen programda yaptığı konuşmada, "Siz Kürt halkının temsilcisi değilsiniz, siz Kürt halkının düşmanısınız, en büyük zararı Kürt kökenli vatandaşlarımıza verdiniz, gelen kamu hizmetlerini engellediniz, Kürtlere hizmet etmek için gelen doktorlarımızı öldürdünüz, Kürt çocuklarımızı eğitmek için gelen öğretmenlerimizi şehit ettiniz" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise "Bugün açılışını yaptığımız, hakikaten bu milletin dün şehitleri vardı, bugün var, yarın da olacak, büyük millet olmanın, büyük bir medeniyetin temsilcisi olmanın mutlaka bir bedeli var, hamdolsun ki, milletimiz imanından gelen, inancından gelen, o kalbine yerleşmiş olan Allah’ın yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz" dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN NE SÖYLESEK AZDIR

Son olarak söz alan Erzurum Valisi Okay Memiş, şehitlerin önemine değinerek, “Şehitlerimiz için ne söylesek az ve şehit aileleri ve şehit yakınları ise hakikaten ne yapsak azdır. Böyle çok fazla beylik kelimelerde etmek istemiyorum. Öncelikle acılarınızı paylaşıyorum. Ama bu acıyı paylaşırken şunu belirtmek istiyorum ki, her zaman bütün hayatımızda olduğu gibi bize önder olan, bize mihmandar olan Hz. Kur’an’a ve yüce dinimizde ki hususlara sığınmaktan başkada çok fazla çaremiz yok. Cenabı Hak şehitlerimizle ilgili olarak, ‘Onlar ölü değildir ve siz onları öldü zannedersiniz ama onlar ölü değildir’ buyuruyorlar ve Peygamber efendimize inşallah komşular. Hepsinden Allah razı olsun, Allah mekânları cennet eylesin inşallah” dedi.

KÜRT’DE ZAZA’DA ALEVİ’DE BAŞIMIZIN TACIDIR

Toplumumuzun değerlerine saldıran bütün terör örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini belirten Vali Okay Memiş, bu coğrafyada yaşayan herkesle bir bütün olarak, daima bekamıza kasteden bütün terör unsurlarıyla mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.

Şehitlerimize mahcup olmamak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten vali Okay Memiş, “Değerli kardeşlerim, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için herkes mücadele ediyor. Hepimiz mücadele ediyoruz. Bizler görevimiz gereği mücadele ediyoruz. Güvenlik korucularımız ise, önce gönüllü korucu sistemiyle kendi yaşadıkları coğrafyada bu sistemin içine dahil olarak mücadele ediyorlar. Tıpkı askerimiz gibi, jandarmamız gibi, polisimiz gibi. Allah onlardan razı olsun. Bu mücadele çok önemli ve hassas bir mücadeledir. Kürt vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Zaza kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Alevi’siyle Sünni’siyle, ancak bölücülere taviz verme ihtimalimiz hiç yok. Biz hainlerle, bölücülerle, devletin karşısında olup, bu toplumun huzurunu, bu toplumun mutluluğunu birlik ve beraberliğin bozacak olan bütün unsurlarla olan mücadelemizi devam ettireceğiz. PKK’sıyla, DHKC’siyle, hain FETÖ terörüyle hepsiyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bununla birlikte bu mücadeleyi yaparken, vatandaşlarımız incitmeden, devletine milletine ülkesine bağlı olan kardeşlerimizi de incitmeden yapmak devlet olarak bizim en önemli görevimizdir. Biz başka ne yapacağız. Değerli kardeşlerimiz yarın ahirete göçtüğümüzde şehit kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde, ‘biz vatan için canımızı feda ederken, kardeşim sen ne yaptın?’ dediğinde, mahcup olmamak için hepimiz çalışacağız. Ben vali olarak çalışıyorum. Belediye başkanlarımız belediye başkanı olarak çalışıyor, polisimiz askerimiz, jandarmamız, doktorumuz öğretmenimiz mühendisimiz, bütün toplum, yarın ahirette onlara karşı mahcup olmamak için herkesin işini düzgün yapması gerekmektedir. Çünkü onlara karşı manevi borcumuz çok yüksek” şeklinde konuştu.

GÜCÜMÜZÜ CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALIYORUZ

Vali Okay Memiş, milletçe ve devletçe, vatandaşlarımız ve tüm güvenlik güçlerimizle birlikte birçok işler yapıldığını belirterek, “Bu sayede birçok iş yapıyoruz. Bu işleri yaparak gücümüzü Sayın Cumhurbaşkanımızdan alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşundan alıyoruz. Yine gücümüzü nerden alıyoruz. Gücümüzü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylunun kararlı duruşundan alıyoruz. Her daim yanımızdalar. Allah onlardan razı olsun. Gücümüzü nerden alıyoruz, siz değerli vatandaşlarımızdan alıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu güzel çeşmenin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mahalle ve köy muhtarına teşekkür ediyorum. Sizleri bu duygu ve düşüncelerle saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteride bulunda ardından Vali Okay Memiş, il protokolü ve vatandaşlarla birlikte anıt açılışını gerçekleştirdi.