İlçe merkezindeki alanda 18 ayrı kategoride yapılan güreşlere, Türkiye'deki çeşitli illerin yanı sıra Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 300 sporcu katıldı.
Kura çekiminin ardından genç yıldızlar kategorisiyle başlayan güreşlerin büyükler kategorisinde, sporcular birbirleriyle kıran kırana mücadele ettiler. Karakucak güreşlerinde hiçbir olumsuzluk yaşanmazken güreş severler güreş seyirine doydular
Güreşlerin en çok ilgi gören başpehlivanlık bölümünde ise finalde İranlı rakibi Celil Türmadi'yi yenen Fatih Yaşarlı, başpehlivanlığı kazandı.
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin ardından dereceye girenlere ödül ve madalyaları verildi.
Uzundere Belediye Başkanı Muhammet Halis Özsoy, güreşin ata sporu olduğunu ifade ederek, "Bu spor dalını yaşatmaya özen gösteriyoruz. Karakucak güreşlerine her geçen gün katılım artmakta, ulusal ve uluslararası alanda kendisini göstermiş güreşçilerimiz burada bulunmaktadır." diye konuştu.
Amaçlarının güreşi yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Özsoy, gençlerin bu spora özendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulduğunu aktardı.
Türkiye’nin tanınmış cazgırlarından Fuat Özbay’ın sunumunu yaptığı güreşler, güreş severleri güreşe doyurdu.