2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde Okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması ile Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddelerle Mücadeleye yönelik toplantı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında, Müftülük Konferans salonunda düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla, okulların çevre güvenliği ile uyuşturucuyla mücadele çalışmaları çerçevesinde 81 ilde toplantı yapıldı. 81 il valisi ve ilçe kaymakamlarının başkanlığında aynı anda yapılan toplantılara, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, okul aile birliği temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
SAĞLIK NESİLLER YETİŞTİRMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR
Program öncesinde kısa bir açıklama yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, devletin bütün kurumlarının gençlerin uyuşturucu ve diğer zararlı maddelere bulaşmaması için vatandaşla el birliği güç ve gönül birliği halinde çalıştığını söyledi.
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde huzurlu, mutlu ve başarılı geçmesi için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Azizoğlu, “Geçmişten gelen problemleri bugün masaya yatırıp, alacağımız kararlarla, bölgemizde, sokaklarımızda ve köylerimizde başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmek istiyoruz. Bunun yanında okullarımızın çevresinde son yıllarda artan ama Erzurum’da çok şükür ki, Türkiye ortalamasının çok altında bir uyuşturucu kullanımı alışkanlığı oluşmaya başladı. Biz geçen yıldan da aldığımız tedbir ve tecrübeyle yine vatandaşlarımızla birlikte çocuklarımızın uyuşturucu kullanmalarına asla izin vermeyeceğiz. Ne tür tedbirler alınılabilir, bu konuda muhtarlarımızla, okul aile birliği yetkilileri, belediye başkanları, kolluk kuvvetlerimizle birlikte beklentiler nelerdir onlara ortak yol arayacağız. Devletin bütün kurumları geleceğimiz olan gençlerin uyuşturucu ve diğer zararlı maddelere bulaşmaması için el birliği ve gönül birliği halindedir. Aileler ve vatandaşlarımızla birlikte Erzurum’da kötü sonuçlar ortaya çıkmaması ve çocuklarımızın da bu zararlı alışkanlığın müptelası olmaması için gerekli tedbirleri alacağız. Sağlık nesiller yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Bunu başaramazsak biz görevimizi yapmamış oluruz. Boşu boşuna bu koltukları işgal etmiş oluruz. Eğer biz gittiğimizde koltuğun hakkını verdiğimizi iddia ediyorsak bu uyuşturucu sıkıntısını komple çözmek zorundayız. Bu manada arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Ama gözümüzden kaçan sıkıntı olan ne varsa bunu masaya yatırıp topyekûn çözelim. Nasıl ki Erzurum’umuzu eşkıyadan topyekûn yok ettik bitirdik, bu uyuşturucu müptelasından da çocuklarımızı korumak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.
SERVİSLER SAATLERE UYACAK
Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Mustafa Tilki, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Harun Toptan asayiş çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra muhtar, veli ve okul aile birliği yetkililerin söz hakkı veren Vali Azizoğlu, okullardaki sorunları tek tek dinledi.
İhtiyacı olan tespitlerin ortaya konulduğu toplantıda taşıma ile ilgili saatler, gün ışığında yararlanma, okul önlerinde güvenlik tedbirleri, en çok gelen şikâyetlerin başında yer aldı. Bunun üzerine yetkili kurumlara talimat veren Vali Azizoğlu, “Servisler saatlere uyacak. Birbirinden uzak köy ve mahalleri alacak diye sabahın 5’inde çocuklarımız ayağı kaldırmayın. Bunun yanında saat 3:30’da çıkacak öğrenci 6’ya kadar servis beklemeyecek. Bu yıl çok önemli tedbirler alacağız. Bunun yanında okullara gerekiyorsa İŞ-KUR vasıtasıyla özel güvenlikçiler alalım” dedi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye olarak okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını söyledi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığındaki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantılarla, yaklaşık 20 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 2017-2018 eğitim-öğretim yılını huzur ve güven içinde geçirmesi amaçlanıyor.