Adından efsane bakan olarak söz ettiren, sağlıkta devrim üstüne devrim yapan başarılı hemşehrimiz Prof. Dr. Recep Akdağ sağlık alanında getirdiği yenilik ve kolaylıklarla Türkiye'nin takdirini kazanırken, biz Erzurumlular için de gurur kaynağı oldu. Bakan Akdağ'ın hayata geçirdiği hizmetlerden birisi de şüphesiz 182 MHRS Hastane randevu sistemi oldu.

Hastaların bu kolaylıktan haberdar olması ve yararlanabilmesi için kamu spotları hazırlandı ve yayınlandı. Devlet hastanelerinde konuyla ilgili personel görevlendirilip, vatandaşın ücretsiz randevu alması sağlandı. 

Fakat Tortum Devlet Hastanesi yönetimi bu hizmeti duyurmak için çok ilginç, bir o kadar da gereksiz bir yol seçti.  Hastane binası olduğunu sandığımız binaya astığı pankartta hem Erzurum, hem de Tortum ağzıyla dalga geçmiş. Tortumlu vatandaşlar Karbeyaz Medya whatsapp hattına konuyla ilgili fotoğraf göndererek tepkilerini dile getirdi. 

Öfkeli Tortumlular; "Bunu yapan hastane yöneticisi her kimse, hem o saçma yazıyı kaldırmalı, hem de bizlerden özür dilemelidir. Konuyla ilgili gerek Sağlık İl Müdürlüğü, gerekse Sağlık Bakanlığı, konuşmamızı alay konusu haline getiren Tortum Devlet Hastanesi yöneticileri hakkında yasal işlem başlatmalıdır. Umarız bu konuda yetkililerimiz duyarsız kalmaz ve konunun gereğini yaparlar." dedi.