Türk Hava Yolları'nın mesafe olarak birbirine yakın olan Erzincan, Trabzon ve Erzurum illeri arasındaki bilet fiyatlarının farklılığı dikkat çekici düzeyde seyrederken, Erzurumlu vatandaş "Neden?" sorusunu hem THY'ye, hem şehri yönetenlere hem de şehrin basın yayın organlarına sıkça soruyor.

Haberimizin manşet fotoğrafında da görüldüğü üzere bir vatandaş Türk Hava Yolları uçağı ile Erzincan'dan Ankara'ya 116 TL, Trabzon'dan Ankara'ya 136 TL'ye uçabiliyorken, maalesef Erzurum'dan en ucuz 293 TL'ye seyahat edebiliyor. 

 

Türk Hava Yolları şirketine haklı sitemlerini dile getiren Erzurumlular, Erzurum'a ve Erzurumlu'ya uygulanan bu negatif ayrımcılığın önüne geçilmesini, kendilerinin de Erzincan ve Trabzon gibi makul rakamlara uçak bileti almak istediklerini ifade ettiler.

Eski Ulaştırma Bakanı, Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'a nasıl faydası oluyor ve uygun fiyatlarla yolculuk yapmalarını sağlıyorsa, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Milletvekilleri'nin de memleketleri Erzurum için girişimlerde bulunmaları gerektiği Erzurumlular tarafından dillendiriliyor.