“Büyük kurtuluş destanımızın zaferle noktalandığı 29 Ekim 1923, Cumhuriyet ile taçlanan bir bayram günüdür” diyen Taşkesenlioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet, sadece bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değil, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine, bireyi yurttaş konumuna yükseltmesiyle çok önemli bir devlet felsefesidir.
Nice acılar çeken milletimizin her bir ferdi, Cumhuriyetle birlikte özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşlar haline gelmiştir. Altını çizmek istediğim konu, aydınlığı söndürmek isteyen art niyetli zihniyetlerin varlığıyla bugüne ulaşan ve büyüyen Cumhuriyetimizin ilerleyişini kimse durduramayacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta ifade etiği gibi, Milletimizin fertlerini kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü, kılık-kıyafeti üzerinden ayrıştırmaya kalkan herkes, Cumhuriyetin ruhuna, özüne ihanet içindedir. Geçtiğimiz yıllarda, devletle milletin tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde büyük hedeflere yöneldiği bir dönemi hep birlikte inşa ettik. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı oldu.
Günümüzde tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi ülkemizin etrafı adeta ateş çemberi içindedir. Türkiye’nin zincirlerini kırarak şahlanmasını sindiremeyen dış mihraklar, yerli işbirlikçileri ile birlikte türlü oyunlar ile ulusumuzu diz çöktürmek istemektedirler. Şimdilerde her zamankinde daha fazla bir olmamız, diri olmamız zaruridir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile 15 Temmuz Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet şükranla anıyorum.
Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”