Düğün merasimleri sırasında ülke genelinde silahlarla rastgele havaya ateş açma dolayısıyla birçok üzücü hadise yaşanırken, bu olaylardan ders çıkarmayan bazı vatandaşlar tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Erzurum’da gerçekleşen düğün öncesi yapılan gelin çıkarma merasiminde de tek katlı evin çatısına çıkarak damadın yanında tabancalarla havaya rastgele ateş açan iki genç adam tepki topladı. 
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde gelin evinin önüne araçlarla konvoy halinde gelen ve aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık, davul zurna eşliğinde oynayarak gelinin evden çıkarılmasını bekliyor. Erzurum ve civarında yıllardan beri gelenek haline gelen gelin çıkarma aktivitesi gerçekleşirken gelinin başına elma ve çiçek serpmek için tek katlı evin çatısına çıkan damadın yanına 2 genç arkadaşı da geliyor. 2 gencin bu sırada tabancayla havaya rastgele ateş açması cep telefonu kamerasına yansıyor. Gençlerden birisinin elindeki tabancanın birkaç el ateş açtıktan sonra tutukluk yaptığı ve o esnada tutukluğu gidermek için gencin farkında olmadan tabancanın namlusunu kalabalığa doğru çevirdiği görüntülerde görülüyor. Tabancanın tutukluğu giderildikten sonra genç adam yeniden havaya ateş açmaya devam ediyor.
Sosyal medyada bu görüntüler tepki toplarken vatandaşlar yorumlarında, “Bunca üzücü olay yaşanırken hala ders çıkarmayanlar var. İnsanların mutlu günleri yas evine dönüşmesin. Tabancayla ateş açmak nedir” dediler.