Sibel İnci Memiş’e Erzurum gezisinde, Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in eşi Gülay Sekmen,  Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı'nın eşi Gülay Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın eşi Zuhal Çomaklı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun’un eşi Nuran Uzun ve kaymakam eşleri eşlik etti.

Terminal Caddesinde bulunan restoranda protokol mensuplarının eşleriyle yemekte bir araya gelen Bayan Memiş, tarih turuna Abdurrahman Gazi Türbesi ile başladı. Bayan Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla Kongre Binası, Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese ve tarihi Erzurum evlerini gezdi.

Ziyaret ettiği tarihi mekânlar hakkında yetkililerden bilgi alan Sibel İnci Memiş, Erzurum'un birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi İpek yolu güzergâhında yer alan kadim bir kent olduğunu söyledi. Tarihi mekânların eşsiz güzellikte olduğunu ifade eden Bayan Memiş, Erzurum’un aynı zamanda önemli bir turizm şehri olduğunu vurguladı.