Gecede öğrenciler, başta Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek Nurullah Genç olmak üzere usta şairlerin şiirlerini seslendirdiler.

“Mescid-i Aksa, Asım’ın Nesli Dil ve Gönül” bu kadar güzel kavram ancak bu kadar güzel bir şekilde bir arada bulunabilirdi sözleriyle programın ismini anımsatarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; “Biz biliyoruz ki Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne şu an burada beraber olduğumuz gençlerimiz Asım’ın Nesli kavuşturacaktır. Yine biliyoruz ki Selahaddin Eyyubi Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturmaya niyet ettiğinde henüz 13 yaşındaydı yani sizlerin yaşındaydı. İnşaallah bunu görmek sizlere nasip olacaktır” dedi.

Daha sonra şiir gecesinde il müdürü Yıldız, Recep Garib’in Ortadoğu şiirini seslendirdi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve ERZİMDER (Erzurum İmam Hatipler Derneği) başkanı Cemil İlbaş Kültür Müdürü Cemal Almaz Palandöken Müftüsü Abdurrahman Kotan Okul Müdürü, yardımcıları veliler ve öğrenciler katıldı.