Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum’da işi şansa bırakmayacağa benziyor. Mahalli idareler seçiminde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli ismini duyurdu. MHP’den aday olup-olmayacağı özellikle sosyal medyada sürekli gündeme getirilen Sevimli’nin adaylığının resmen açıklanması, ismi üzerinde yapılan spekülasyonları da noktalamış oldu.

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş’ın yaptığı adaylık teklifine sonunda “evet” diyen Prof. Dr. Serdar Sevimli, Ankara’da Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Kamil Aydın’ın da hazır bulunduğu bir görüşme sonrasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildİ.

Toplumda ciddi karşılığı olan Serdar Hoca ile hedeflerine ulaşacaklarına yürekten inandığını belirten Başkan Karataş, “Erzurum’da sadece Büyükşehir’i değil, tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanmayı hedefliyoruz. Büyükşehir adayımızı erken açıklamamız, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzun bir göstergesidir. Sahaya erken inmek ve Erzurum’da üç hilalli günleri başlatmak istiyoruz. Erzurum’da sahipsizlerin sahibi, çaresizlerin çaresi olmak istiyoruz” diye konuştu.