Karbeyaz Medya, yeni yayın dönemine bomba gibi bir programla başladı. Moderatörlüğünü Mehmet Erdem Aksoy’un yaptığı “Beyaz Gündem” adlı programa Nokta25 Yayın Yönetmeni Samet Özünal ve İş’te Erzurum Gazetesi Yayın Yönetmeni Ramazan Karataş konuk oldu. Kış turizmi, hava kirliliği, yerel seçimler, kabaran elektrik ve doğalgaz faturaları ile piyasaların son durumuna dair çeşitli konu başlıklarının ele alındığı programda, ‘ithal aday’ vurgusunda da bulunuldu.



TURİZM ERZURUM İÇİN BİR DEĞER
Erzurum’da kış turizminin önemli bir değer olduğunu ifade eden Nokta25 Yayın Yönetmeni Samet Özünal, 1 Aralık’ta açılışı yapılan kayak sezonunu ele aldı. Turizmde iddialı bir kentin kayak sezonu açılışı gibi önemli bir seremoniyi planlamakta bile yeterince organize olamadığını belirten Özünal, “Biz turizmde iddialıyız, ancak nasıl bir değere sahip olduğumuzun henüz daha farkında değiliz. Turizm sektörleriyle ilgili kurum kuruluş ve sektör temsilcilerinin arasında bile çok ciddi manada bir koordinasyon problemi var” dedi.

KABARAN FATURALAR, SİYASET VE EKONOMİ…
Beyaz Gündem’de son günlerde sıkça konuşulan doğalgaz ve elektrik faturalarındaki artış da ele alındı. Faturalardaki anormal yükselişin, zaten zor şartlar altındaki şehir insanını iyice hırpaladığını dile getiren gazeteciler, özellikle kış mevsimlerinde doğalgaza yönelik özel indirimler yapılması çağrısında bulundu.
Gazeteci Ramazan Karataş, yaşanan döviz kur krizinin piyasaları olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak, “Yatırımcılar, işadamları ve piyasalar büyük sıkıntı içerisinde. Bu çark dönecek ama sıkıntılar var. Bu sıkıntıların da acilen çözülmesi gerekiyor” diye konuştu. Programda ayrıca yaklaşan yerel seçimler, siyasi partiler ve adayların durumu da ele alındı.

SOSYAL MEDYADA ERZURUM RÜZGÂRI
Karbeyaz Medya Genel Yayın Yönetmeni Oktay Polat, yeni yayın dönemine start verdiklerini belirterek, “Bundan böyle Erzurum gündemini Beyaz Gündem adını verdiğimiz programla tutacağız. Kapımız Erzurum’u konuşmak, Erzurum’un sorunlarını dile getirmek ve çözüm önerisinde bulunmak isteyen herkese açık olacak” dedi.
İleri düzeyde teknik bir altyapıya sahip olan Karbeyaz Medya stüdyolarının, ev sahipliği yapacağı program ve söyleşilerle Erzurum medyasına renk katacağını kaydeden Oktay Polat, “Yaşadığımız şehrin sesi, gözü ve kulağı olmak en büyük önceliğimizdir. Yeni yayın dönemimizde birbirinden farklı konu ve konuklarımızla birlikte Erzurumlu hemşehrilerimizle birlikte olacağız. www.karbeyazmedya.com adlı internet sitemiz üzerinden ve yanı sıra Youtube kanalımızdan yapacağımız yayınlarla tüm sosyal medya mecralarında Erzurum rüzgârları estireceğiz” ifadelerini kullandı.