Aslen Erzurumlu olan Kenan usta 25 yıl lokantacılık sektöründe emekçi olarak çalıştıktan sonra kendi lokantasının ilk şubesini 2015 yılında Erzincan ilinde açtı. Cağ kebabının lezzeti ve sunduğu kaliteli hizmet sayesinde Erzincanlılar’ın uğrak mekânı haline gelen, Kök Cağ Kebap Salonu Amasya ve Tokat Reşadiye’de de varlık göstermeye başladı. Hizmet zincirine yeni bir halka daha ekleyen Kök Cağ Kebap Salonları, Erzurum şubesini Kongre Caddesi’nde hizmete açtı. Açılış törenine Eski Tedaş Bölge Koordinatörü Adnan Taşkesenlioğlu’nun yanı sıra Hukuk, Medya ve iş dünyasından isimler katıldı.

Açılış Programında ilk olarak dualar okundu ve tekbirler eşliğinde kurban kesildi. Hayırlı olması temennisiyle kurdela kesimi gerçekleştikten sonra, davetliler Kenan Usta’nın eşsiz lezzeti cağ kebabın tadına baktı. Herkesten tam not alan Kök cağ kebap, Erzurum’da da iddialı olacağa benziyor.

Açılış sonrası Karbeyaz Medya mikrofonlarına konuşan işletme sahibi Kenan Uğurlu, sektöre 28 yıl önce cağ kebabını dünyaya tanıtan Koç Cağ Kebap Salonları sahibi Kemal Koç’un yanında, işçi olarak başladığını, ticareti çok sevdiği için imkânları zorlayarak 2015 yılında Kök Cağ Kebabın ilk şubesini Erzincan’da açtıklarını söyledi. Uğurlu,  işletmelerine teşrif edenlere müşteri değil, misafir gözüyle baktıklarını dile getirerek, amaçlarının Dadaş’ın misafirperverliğini herkese ispatlamak olduğunu sözlerine ekledi.