Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi çeşitli okuma etkinliklerini "Kitap Kardeşim" projesiyle taçlandırdı. Proje kapsamında ikinci yazar buluşması gerçekleştirildi. "Bi Bakıp Çkcm" kitabının Yazarı Seyfullah Şenel Erzurum Lisesi konferans salonunda öğrencilerle buluştu. "Sosyal Medya Bağımlılığı" konulu konferans veren Yazar Seyfullah Şenel, proje kapsamında öğrencilere dağıtılan kitaplarını imzaladı. Programa katılan Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü ZinnurŞimşek tarafından Yazar Seyfullah Şenel’eplaket verildi.

Proje İmam Hatip Lisesi'nin kitap okuma etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Fahri Güzel, "Okulumuzun eğitime başladığı ilk günden itibaren en önemli gündemimiz kitap okuma meselesi oldu. 3 yıldır her sabah ilk derse kitap okuyarak başlıyoruz. Dersleri aksatmadan öğretmenlerimizin fedakârlığıyla yapıyoruz bu çalışmayı.

Bu yıl "Okuyan Evler" ismiyle yeni bir etkinlik başlattık. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün "Okuyan 7'ler/Kitap Dostları" projesinden ilhamla oluşturduğumuz projede 8-10 öğrenciden oluşan gruplarla kitap okuma çalışmaları yapılıyor. Her grubun bir rehber öğretmeni var. Okunan kitap gruptaki bir öğrencinin evinde ailenin de katılımıyla müzakere ediliyor. Bu etkinlikle hem kitap okuma konusunda bir farkındalık oluşturduk. Hem de velilerimizle daha yakın bir iletişim kurma imkânı oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Kitap Kardeşim projemizle de proje imam hatip lisesi olarak sadece kendi öğrencilerimize değil, 5 ilçeden projeye katılan öğrencilerimize de kitap desteği sağlama ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağlama imkanı oldu" dedi.

Kitap Kardeşim projesi kapsamında 5 ilçeye ziyaret düzenlenmesi, projeye katılan öğrencilerle okunan kitapların müzakere edilmesi, ayrıca proje ile ilgili etkinliklere yer verilen bir web sitesi oluşturulması planlanıyor.