Haftalardır Erzurum gündemini meşgul eden, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş hakkında paylaşımalarda bulunan 'Erzurum Cumhuriyet' adlı Twitter hesabının kime ait olduğu merak ediliyordu. Erzurum Ajans'tan gazeteci Onur Sağsöz konuyu manşetine taşıyarak adı geçen twitter hesabının Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'a ait olduğunu iddia etti. 

Azizye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan haberin gerçeği yansıtmadığını yayın kuruluşlarına gönderdiği yazılı basın bildirisiyle açıkladı.

Orhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

"Bazı basın yayın organlarında ismimizi öne çıkararak bir kısım sosyal medya hesapları ile ilintilendirilmiş olmamız bütünüyle iftira ve yalandan ibarettir. Uzun yıllardır Erzurum kamuoyunun önünde olan ve her şeyi şeffaf bir biçimde halkla beraber yürüten birisine bu tür iftira ile yaklaşılmasını başka maksatlara yormaktayız. Konuya ilişkin hukuki girişimlerde bulunacağımızı ve bu haberlerin hangi amaçlarla yapıldığının açığa çıkarılacağının bilinmesini kamuoyumuza arzederiz."