Müşteki A.S.K.’nin polis merkezine giderek şikayette bulunmasıyla ortaya çıkan olay özetle şöyle gelişti.

Mağdur A.S.K. 1 Mayıs Salı günü saat: 13.00 sıralarında Erzurum ili Mumcu Caddesi’nde bulunduğu sırada yanına gelen şüpheli şahsın kendisine "Ben Hızır Aleyhisselamım, Sen Hz. İbrahim’in ceddindensin, Şu an Hz. Muhammed senden küçükbaş bir kurban hediye etmeni istiyor. Hediye edersen sana daha fazla hediyeler ve müjdeler geleceğini sana bildirmemi istedi."dedi. Bunun üzerine şüpheli ile beraber atmye giderek kredi kartından 1000 TL para çekerek, şüpheli E.D.’nin ısrarları sonrası şüpheliye verdi. Buradan beraber çıkarak şehirlerarası bir otobüs firmasından kendi adına Kayseri iline bilet keserek, bileti şüpheli şahsa verdi. Mağdurdan yanından ayrılırken de, tekrar yanına geleceğini ve Ya Muhammet Ya Ali derse Hızır olduğunu anlayacağını söyleyen şüpheli E.D. oradan uzaklaştı.

  Müşteki A.S.K., 2 Mayıs Çarşamba günü de dolandırıldığını anlayarak polis merkezine müracaatta bulundu. Hemen harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları titiz çalışmalar sonucu, şüpheli şahıs E.D.’yi Erzincan Tercan ilçesinde kıskıvrak yakalayarak Erzurum iline intikal ettirdi.

Gözaltına alınan E.D. Nöbetçi Cumhuriyet savcısının talimatıyla 3 Mayıs Perşembe günü (Bugün) mevcutlu olarak adliyeye intikal ettirilecek.