Toplam 4 günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1. gün teorik olarak araç mekaniği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü,  geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı ve ambulans kazaları şeklinde teorik bilgiler verildi.

 3 gün uygulamalı eğitim de ise özel hazırlanan parkurlarda hastane öncesi alanda acil sağlık hizmeti veren personelin bilgi becerilerini artırmak, daha etkin ve güvenli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla uygulamalı ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildi.  Zincir takılması, lastik değişimi,akü takviyesi ve günlük bakım uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim sonunda teorik sınav ve uygulama parkurlarında başarılı olan kişilere 3 yıl geçerliliği olan sertifikaları teslim edildi.

Erzurum’da bugüne kadar toplam 15 ASTE yapıldığını belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ;

‘’ Her grupta yaklaşık 15-20 kişi alınarak eğitim düzenlenmektedir. Şimdiye kadar toplamda 247  kişiye eğitim verilmiştir.

      Bu eğitim 24-27 Haziran2019 tarihleri arasında 17 katılımcı 4 eğitmen, 2 gözetmen ve 1 koordinatör ile yapılmıştır.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 1 koordinatör ve 6 eğitmen ileAste eğitimleri düzenleyerek ilimiz ve bölge illerimizde 112 Acil Sağlık Çalışanlarına eğitimler verilmektedir. Bu eğitimde 3 Ardahan, 2 Kars , 2 Iğdır, 1 Bayburt olmak olmak üzere ilimiz ve bağlı ilçelerden Hınıs Karayazı ve Tekman’dan 9 kursiyer katılarak toplamda 17 kişiye eğitim verilmiştir. ‘’ denildi.