14 Haziran 2020 günü, Karayazı ilçe genelinde PKK/KCK Silahlı Terör örgütüne eleman, erzak ve araç temin ederek, yardım yataklık ettikleri, örgütün YPS yapılanması içerisinde aktif oldukları tespit edilen (9) şahsa ait (11) ayrı adreste (Karayazı HDP ilçe binası dahil) eş zamanlı olarak J.Komando, Özel Harekat ve Bomba İmha Unsurlarının desteğiyle yapılan operasyon sonucu (D.P.), (N.Y.), (M.C.), (N.K.), (H.G.), (S.C.) ve (M.A.) isimli (7) şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aramada ikametinde olmayan (2) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam ediliyor.

 

 

Operasyon neticesinde ruhsatsız (1) Adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, (110) Adet fişek, (3) Adet Tabanca, (15) Adet 7.62 mm ve (50) adet 9 mm tabanca mermisi, (2) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilerek, gözaltına alınan şüpheli şahıslar Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların can ye mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirilmesine kararlılık ve azimle devam edileceği belirtildi.