Olay, Erzurum Aziziye ilçesi TOKİ konutlarında meydana geldi. İbrahim A. isimli genç odasından çıkmayınca annesi şüphelendi. Odanın kapısını zorlayarak açan anne ve diğer çocuğu, İbrahim A.’yı baygın halde buldu. Aile hemen 112’yi arayarak yardım istedi. Siyanür ile intihara teşebbüs ettiği ileri sürülen İbrahim A., Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Aile üyeleri ve apartman sakinlerinin de zehirlenme riskine karşı AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. 6 katlı bina boşaltıldı, polis apartman çevresini güvenlik şeridi çekerek kapattı. Aile ve apartmanda yaşayanlardan 18 kişi,  kimsayal maddeden zehirlenme şüphesiyle ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Valilik açıklama yaptı

 Erzurum valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Erzurum’da menşei henüz belirlenemeyen bir maddeden ötürü 3’ü sağlık çalışanı olmak üzere toplam 17 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Saat 14.00 sularında Aziziye İlçesi’nde ikamet eden 20 yaşındaki İbrahim Aratman isimli şahsın belirlenemeyen bir nedenden intihar ettiği bilgisi alınması üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, Polis ve AFAD ekipleri intikal etmiştir.

İntihar eden şahıs ve maddeden etkilenen 3’ü sağlık çalışanı olmak üzere toplam 17 kişi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştır.

Hastanedeki müdahale ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.”