Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Mehmet Akif bebek, hastanede ayrı bir sevince sebep oldu.Selma ve Özkan Akın çiftinin ilk bebeği olarak dünyaya gözlerini açan Mehmet Akif bebek, ailenin ve hastanenin gözdesi oldu.

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesinde saat 00.01'de dünyaya gelen Akın çiftinin bebeği, 51 santimetre boyunda ve 3 kilo 200 gram ağırlığında doğdu. 2018’in son dakikaları 2019’unda ilk dakikalarında dünyaya gelen "Mehmet Akif" bebek, Akın ailesine büyük sevinç yaşattı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Erzurum Valisi Okay Memiş ile kentteki sağlık yöneticilerini ve Mehmet Akif bebeğin ailesini ziyaret ederek, bebeğe altın hediye etti.

Uzunkaya, aileyi tebrik ederek, "Yeni yılın bebeğinin vatana ve millete hayırlı evlat olmasını ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif gibi vatansever olmasını diliyorum." dedi.

Vali Memiş ise bebeği bir süre sevdikten sonra aileyi tebrik edip, baba Özkan Akın'a eşine ev işlerinde ve çocuğa bakma konularında yardımcı olması tavsiyesinde bulundu.

2019’un ilk dakikalarında erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Akın ailesi , “Çocuğumuzun adını İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif olarak kararlaştırdık. Çok mutluyuz. Vatanımıza ve milletimize hayırlı evlat olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. İnşallah 2019 yılı hepimize sağlık, mutluluk ve afiyet getirsin. Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olsun’ şeklinde konuştu.

GÜRSEL BEDİR AİLEYİ TEBRİK ETTİ

Erzurum İl Sağlık Müdür Vekili ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gürsel Bedir, Akın çiftinin mutluluklarının daim olmasını diledi. Dr. Gürsel Bedir 2019 yılının ilk bebeğinin sağlıklı olarak doğumunu gerçekleştiren Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nin doktor ve hemşirelerine teşekkür etti.