Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından; müştekileri faizli para verip, karşılığında yüksek meblağlarda senet imzalatan, senetleri ödeyemeyenleri tehdit eden veya mal varlıklarına el koyan şüpheli şahıslara yönelik Tefecilik, Yağma ve Tehdit suçlarını işledikleri gerekçesi ile yürütülen soruşturma kapsamında 27.10.2020 günü Erzurum ve Denizli ilinde yapılan eş zamanlı operasyonda H.K. (64), C.M (64), M.T (45), E.Y (42), V.Y. (49), A.K. (41) ve L.K. (58) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

  Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet av tüfeği, 1 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 5 adet şarjör, 107 adet fişek, 93 paket kaçak sigara, çok sayıda senet, ajanda, tapu fotokopileri, sözleşmeler, bankamatik kartları ile dijital materyal ele geçirildi.

             Emniyette tamamlanan işlemleri sonrası adli makamlara sevk edilen şüphelilerden H.K. (64), C.M (64) ve M.T (45) isimli şahıslar tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.