Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzurum ilimizde nasibini aldı.

Su ve su kaynaklarını muhafaza eden bilinçli sulama yapan ve suyu bilinçli kullanan toplumların,  gıda ve tarımda yerini sağlamlaştırdığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU; ‘ Tarlada ürün yetiştirmede suyun önemi ve sulama sisteminin seçimi, Tarla bakımı kadar su imkânlarının değerlendirilmesi mevcut suyun en iyi şekilde kullanılması da çok önemlidir.  DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkânlarının oluşmasını sağlayacaktır.

Diğer taraftan modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

Erzurum Karagöbek Barajının İnşaatı Devam Ediyor

 

Erzurum ilimizde çalışmaları devam eden Erzurum Merkez Karagöbek Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 2.160 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU, İş kapsamında gövde kazıları bitirilerek derivasyon sağlandı. Dolusavak 1.kademe kazıları ve yollar bitirildi. Dolgu imalatları devam etmekte olup 2018 yılında ise Dolgu imalatlarının bitirilmesi hedeflenmektedir. ’dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden yüksekliği 37,50 metre olan Erzurum Merkez Karagöbek Barajının ve Sulama inşaatının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1.296.000,00 TL katkı sağlanacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.