Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın Merkezi'nden servis edilen habere göre;

OLAY (1)

 Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimiz genelinde torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Özel Harekât Şube Müdürlüğü destekliyapılan eş zamanlı planlı operasyon kapsamında, 3 ayrı olayda uyuşturucu madde ticareti yaptığı anlaşılan Z.Ç – B.K. ile C.B. isimli toplam üç şahıs yakalandı.

          Soruşturma kapsamında yapılan ara delillendirme ve yakalamalarda daralı ağırlığı 14.19 gram olan esrar maddesi ile 2 adet Ecstasy hap maddesi ele geçirildi.

 Ayrıca Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Erzurum'un Uyuşturucu madde geçiş güzergahında bulunması nedeni ile uyuşturucu madde ticaretinin ve naklinin önlenmesine yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında;

07.08.2018 günü saat 23.10 sıralarında Erzurum Aşkale karayolu üzerinde bulunan polis uygulama kontrol noktasında durdurulan, Van ilinden İstanbul iline seyahat etmekte olan bir firmaya ait otobüste yolcu olarak bulunan Afgan uyruklu H.B. isimli şahsa ait bavulda Narkotik dedektör köpeği ÇAPKIN’ ın yaptığı arama sonucu anfi içerisine zulalanmış şekilde toplam daralı ağırlığı 835 gr. Gelen uyuştucu toz Esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan yabancı uyruklu şahıs hakkında Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan adli işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edildi.