Erzurum’da eskrimde bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. Antrenörler Mehmet Ali Dayanç ile Nevzat Dumanoğlu, eskrimde milli takıma dört sporcu gönderme başarısı gösterdi. İki antrenörün gösterdiği üstün performans şehirde ayakta alkışlanıyor. Erzurum tarihinde ilk kez dört sporcu milli takıma girdi. Erzurum Gençlik Sporlu Bumin Kaan Özdemir, Burakcan Ugan, Batuhan Gezer ve Can Taşkıran, Genç Milli Takım forması altında dünya kupasında mücadele edecek.
Lüksemburg’a gidecekler
Erzurum’dan Milli takıma seçilen genç eskrimciler Bumin Kaan Özdemir, Burakcan Ugan, Batuhan Gezer ve Can Taşkıran, 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde Lüksemburg’da yapılacak olan Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Aynı zamanda Eskrim İl Temsilcisi olan ve yıllarda Milli takımda antrenörlük yapan Mehmet Ali Dayanç, Erzurum tarihinde bir ilke imza atarak, dört sporcuyu aynı anda milli takıma verdiklerinin altını çizerek, bugünlere çok çalışarak ve planlı bir şekilde hareket ederek geldiklerini ifade etti.
Eskrim 7 yılda tavan yaptı
Erzurum’un rahmetli Cihat Yıldırım’ın görev yaptığı yıllarda eskrimde büyük başarılar elde ettiğini, ancak en büyük başarının kendilerinin döneminde yakalandığına işaret eden Dayanç, yedi yıl içinde yapılan planlı çalışmalar sonucunda böylesi bir başarının geldiğine değindi.
Eskrim Antrenörü Mehmet Ali Dayanç, “Bizim bu başarımızda İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil, Kulüp Başkanımız Güngör Şenses’in katkıları büyüktür. Bize verilen destek ve sağlanan imkanlardan ötürü müdürlerimize teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki, dört sporcumuz da dünya kupasında ülkemiz için önemli bir başarıya imza atacaklar. Kendilerine güvenimiz tam. İnşallah bizleri mahcup etmeyecekler” dedi.
Şu anda Milli takım kampında bulunan ve Dünya Kupası’na gitmeye hazırlanan milli eskrimciler de halkımıza başarı sözü verdiler.