DAP Bölge Kalkınma İdaresi destekli protokol, Şenkaya Kaymakamı Çağlar Tekin, Şenkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eren Demirtaş ile DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından imzalandı.

Şenkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile insan beslenmesinde önemli bir yeri olan sütün, sağım hijyeni ve makineli sağımı teşvik edilecek.

Süt sığırı yetiştiriciliği yapan çiftçilerin süt sağımını daha verimli, hijyenik ve modern bir şekilde yapmalarını sağlamak; hastalık riskinin minimum seviyeye çekilerek, kaliteli bir süt üretimi için imzalanan protokol öncesi konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, “Bu eğitim sonrasında başarılı olan yetiştiricilerimize %15 eş finansmanlı seyyar süt sağım makinası hediye edilecek. Burada eğitimle bir farkındalık oluşturularak, süt sağım makineleri ile yetiştiricilerin işleri kolaylaştırılacak, daha az emek sarf edecekler. Bunun yanı sıra, daha hijyenik bir süt sağımı gerçekleştirilmiş olmakla birlikte, gıda güvenliğine bu anlamda katkı sunulmuş olacak.” dedi.

Şenkaya Kaymakamı Çağlar Tekin ise, “DAP İdaresi, gerek hayvansal üretim olsun gerek diğer tarım faaliyetleri olsun her zaman yanımızda oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.