‘Cumhuriyet, milli haysiyet, milli vicdan eseri’
Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhuriyeti kuran ruh, milli irade feraset ve imanına dikkat çekerek, ‘Cumhuriyetimiz, Çanakkale’den Aziziye’ye, Sarıkamış’tan Sakarya’ya kadar, vatan toprağının her karışında milli irade dirayetini nefislerini adamak kaydıyla, aziz kanlarıyla bezeyen şehitlerimizin ebedi kalacak eseridir. Anadolu Coğrafyasında cihana belletilen bir diriliş, ecdat yadigarları temelinde bir var oluş destanıdır. Yüce Milletimize kefen biçmeye kalkışan iç ve dış ihanet odaklarına karşı verilen bir milli haysiyet, milli vicdan mücadelesinin kutlu sonucudur.’ kaydını düştü.
‘Bu yüce milete kefen biçenin akibeti berbat olur’
Milletvekili Aydemir, ‘Mübarek Anadolu Toprağının altında sıra dağlar gibi duranlar’, Çanakkale’de yedi düvele karşı bir iman kalası oluşturanlar, Aziziye’de şehit olmak için yarışanlar ve 15 Temmuz’da FETÖ ihanetine karşı ecdadından aldığı milli irade haysiyetine leke vurdurmamak için yarışanların ifade ettiği tek bir manzume vardır: O da bu yüce millete kefen biçmeye kalkışan hainlerin her daim berbat olacakları ve ilelebet zillete mahkum kalacaklarıdır. Cumhuriyetimiz böylesi bir anlayış ve ruhun dünya idrakine kaydıdır.’ dedi.
Ak önderin tarifinde birlik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetin kuruluş teması ve tarifini ifade eden; ’ Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.’ vurgusunu paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘AK önderimiz, Cumhurbaşkanımızın bu beliğ tespitini yürekten paylaşıyoruz.’ mesajını verdi.
Cumhuriyeti kuran ruh vurgusu
Cumhuriyetin, milli irade tarafından ortaya konulmuş en seçkin değer ve eser olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘AK Önderimiz, Cumhurbaşkanımızın, ‘İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.’ kaydı bu yüce millete ait haletin tarifidir. Bu yüce millet, 15 Temmuz’da hainlere karşı verdiği haysiyet mücadelesinde bu ruhu bir kez daha ortaya koymuş, Ömer Halisdemirlerin başını çektiği şehitler kervanı, canlarından aziz kıldıkları milli irade Rabia’sı uğruna hakka yürümüştür. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.’ dedi.
Kutlama ve anma
Aydemir mesajının son bölümünde, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şühedamızı rahmet ve minnet, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Yüce milletimizin Cumhuriyet coşkusunu yürekten paylaşıyoruz.’ ifadesini kullandı.