Kültür Bakanlığı Erzurum yöresi sanatçısı olan Ayaz Toprak ‘O şehir Erzurum’ adlı bir eser hazırlayarak memleketi Erzurum’a armağan etti. Karbeyaz Medya’yı ziyaret eden sanatçı Genel Yayın Yönetmenimiz Oktay Polat’ın sorularını yanıtladı. Toprak; “O şehir Erzurum Adlı esere gerçekten çok emek verdik, klibini de zor şartlar altında çektik, Erzurum’un soğuğunu burada yaşadığınız için sizler de bilirsiniz o nedenle çekimlerde çok zorlandık. Ama meyvesini aldığımızı söyleyebiliriz, gerçekten şehrimize son derece güzel bir eser kazandırdık. ‘O şehir Erzurum’ adlı eserimizin klibi 25 Ağustos’ta Netd Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alacak. Başta Erzurum Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bizlere katkı sunan tüm Erzurumlu hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Ayaz Toprak Kimdir?

Aslen Erzurum Oltu'lu olup, Bursa'da ikamet eden Ayaz Toprak müziğe küçük yaşlarda büyüklerinin desteğiyle başlamıştır. MüziğiaAkademik olarak yapmak için konservatuar sınavlarına giren Toprak, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuar'ını kazanmıştır. Aynı konservatuarda solist ve korist olarak görev yapmaktadır. Erzurum yöresi Kültür Bakanlığı sanatçısı olan Ayaz Toprak, yöresi Erzurum ve bir çok yöreyi (Elazığ,Şanlıurfa,Diyarbakır,Sivas,Erzincan,Kerkük) eserlerini icra etmektedir.

Ayrıca sözü ve müziği kendisine ait bir çok esere de imza atmıştır.

2011 yılında ATV'de yayınlanan Arif Sağ,Belkıs Akkale,İzzet Altunmeşe,İbrahim Tatlıses,Yavuz Bingöl,Burhan Çaçan,Şafak Sezer,Kenan Işık,Zara gibi ünlü isimlerin jüriliğini yaptığı ‘Türkünü Söyle’ adlı yarışma programının finalistidir.

2016 yılında  TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasına katılarak, seslendirdiği "Hozalı Gelin" türküsüyle Murat Boz ve Sibel Can'ı döndürmeyi başarmış, Sibel Can ile yoluna devam ederek yarı final başarısını elde etmiştir.