2017 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 12 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine tevdi edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2017 yılı TÜBA Ödülleri" törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA üyeleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve davetliler katıldı.

2017 TUBA ödüllerinde Erzurum'un adını duyuran bilim insanı Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan GEBİP ödülünü aldı. Türkiye Bilimler Akademisi Üstün başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülü’ne layık görülen Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan'ı ilk kutlayanlardan biri de Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut oldu. Ali Korkut, 2001 yılından itibaren verilen GEBİP ödülünü bu yıl alan Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan'ı Mühendislik Fakültesindeki odasında ziyaret etti. Ali Korkut, başarılı bilim insanlarının Erzurum'un marka değerine katkısı olacağını belirtti.

Başkan Ali Korkut, "Değerli bilim insanımız Doç. DR. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, önemli bir başarıya imza atmış, GEBİP ödülüne layık görülmüştür. Erzurum için önemli bir başarı teşvik edilmelidir, taktir edilmelidir. Bizde naçizane bir plaket yaptırarak değerli bilim insanımızı kutladık. Bu başarının devamının geleceğine inancımız vardır. Ayşe hanımefendi, azimli ve genç bir bilim insanıdır. Erzurum adına aldığı ödülün yenileri için başlangıç olmasını diliyorum" dedi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Başkan Ali Korkut'un bilim insanlarına verdiği kıymeti bildiğini belirterek "Bu ince davranış için Başkanım Ali Korkut'a teşekkür ediyorum. Bu bakış açısı, bilim insanlarını elbetteki yüreklendirecek ve yeni başarılı adımlarda destekleyici olacaktır" şeklinde konuştu.