Devir töreninde konuşan Aktay EŞSİZ; “Yaklaşık dört yıldır yürütmekte olduğum Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanlığı görevimi, Genel Merkezimizin de takdirleri ile dört yıldır yükü birlikte omuzladığımız çalışma arkadaşımız, çok muhterem abim, hocam, başkanım Celal Alğan'a devretmiş bulunmaktayım. Muhterem Başkanıma muvaffakiyetler diliyorum. Bu ulvi görev esnasında yapmış olduğum eksiklerden dolayı Rabbimden affımı diliyorum. Dava kardeşlerimizden haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Allah için yapmış olduğumuz çalışmalarda maddi manevi katkılar sunan herkesten Allah razı olsun..

Özellikle büyük fedakarlıklarla çalışmaları yürüttüğümüz (eski yeni) şube yönetim kurulumuza, ilçe yönetimlerimize, üniversite teşkilatlarımıza, hanım teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbimiz ecirlerimizi zayi ettirmesin..

Hepimiz mensubu bulunmuş olduğumuz davamız ile şeref bulmuşuz, Rabbimiz ayaklarımızı Hak yol üzere sabit kılsın.”

Görevi devralan yeni başkan Celal ALĞAN’da:

"Bu bir nöbet değişimi… Bizler şahidiz ki Aktay EŞSİZ başkanımız görevini elinden geldiği, gücünün yettiği ölçüde, işin ciddiyetinin farkında olarak en güzel biçimde yapmıştır. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz.Mesuliyeti ağır, ağır olduğu kadar da şerefli olan bu görevi layık olmadığımız halde büyüklerimiz uygun gördüler. Bize devredilen bu büyük sorumluluğu, bu şerefli görevilayıkıyla yerine getirmek için yönetim ekibimizle aynı azim ve kararlılıkta çalışıp Hak olanın hakim olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz inşaallah. Yarınımız olan gençlerimizle daha fazla ilgilenip onların ahlak, ilim, irfan, saygı ve sevgi ile donatılması için gayret sarfedeceğiz." diye konuştu. Daha sonra plaket takdimi yapılarak devir-teslim faaliyeti sona erdi.