Erzurum Valiliği Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.

81 il valiliğinde kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, hızlı ve etkin çözümler üretilmesi suretiyle kamu hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla; İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen Açık Kapı Projesi kapsamında, vatandaş başvuru ve taleplerinin alındığı Açık Kapı bankosu Valiliğimiz Hükümet Konağı girişinde, 15 Şubat 2018 tarihinde hizmete açılmıştır.

Vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak, takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla, hizmete başlayan Açık Kapı Birimine vatandaşların bizzat gelerek başvuru yapabileceği gibi internet üzerinden www.acikkapi.gov.tradresine girerek de halkımız başvurularını yapabilecektir. Vatandaşların Açık Kapı Biriminden ya da www.acikkapi.gov.tr adresine girerek, yapmış oldukları başvuru, talep, şikâyet Açık Kapı bankosunda görevli Açık Kapı birim sorumluları tarafından ilgili kuruma sistem üzerinden yönlendirilecektir. Söz konusu başvuru, talep, şikâyet ilgili kurum tarafından Açık Kapı Sistemi üzerinden cevaplandırıldığında başvuru yapan vatandaşın cep telefonuna talebiyle ilgili bilgilendirme mesajı gidecektir.

Açık Kapı “Milletin Kapısı” anlayışı ile yola çıkılan bu projede amaç; vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını ortaya çıkarmak, vatandaşın birim birim, kurum kurum dolaşmasının önüne geçerek başvuru ve taleplerini tek bir elden koordine edip vatandaşın karşılaştığı bürokratik engelleri ortadan kaldırmaktır.