Erzurum’un Çat ilçesi Köseler mahallesinde dün meydana gelen kasten öldürme (5 kişi)olayından sonra kaçan İ.Y ve B.Y isimli şahıslar bugün saat 09:30 sıralarında olay yerinden yaklaşık 10 km mesafede uzaklıkta bulunan Göbekören mahallesi yakınlarında arazide yakalanarak gözaltına alındı.

 Olay nasıl meydana gelmişti?

Olay, Çat ilçesine bağlı Köseler Mahallesinde GÜNEŞ ve YILDIZ aileleri arasında meydana geldi. Geçmiş yıllarda aralarında husumet bulunan iki aile fertleri arasında 3 gün önce (28.05.2020) hakaret olayı yaşanmış, taraflar herhangi bir olay meydana gelmeden dağıldı. 

30.05.2020 Cumartesi günü saat 10.30 sıralarında ise Sıddık Güneş, oğlu Sinan GÜNEŞ,  kardeşi Hasan GÜNEŞ ve yeğeni Baki GÜNEŞ ile birlikte kendilerine ait traktör ile tarlalarına hayvan gübresi dökmeye gittikleri esnada iki gün önce yaşanan tartışmadan dolayı Sıddık YILDIZ, çocukları Sedrettin YILDIZ, Burhanettin YILDIZ ve İrfan YILDIZ ile yaya olarak GÜNEŞ ailesini takip ederek Köseler mahallesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan GÜNEŞ ailesine ait tarlaya geldi. Tarlada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda her iki taraf birbirine silah çekti ve çıkan çatışmada Sıddık GÜNEŞ, Sinan GÜNEŞ, Hasan GÜNEŞ ve Sedrettin YILDIZ olay yerinde, Baki GÜNEŞ  ise hastanede hayatını kaybetti. Tartışmada araya giren Mehmet ETİK isimli şahıs ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanarak, Erzurum Atatürk Üniversite Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Olaya karıştığı tespit edilen;  İrfan YILDIZ ve Burhanettin YILDIZ isimli şahısların yakalanması için askeri helikopter destekli operasyon başlatılmıştı. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kaçan şahıslar yakalanarak göz altına alındı.